Ο Πομπέο είδε κρυφά τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο αμερικανός πρόεδρος με tweet του το πρωί της Τετάρτης επιβεβαίωσε αμερικανό αξιωματούχο που έκανε λόγο για μυστική συνάντηση του αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, σημειώνοντας ότι η συνάντηση πήγε καλά. «Η αποπυρηνικοποίηση θα είναι σπουδαία επίτευξη για τον κόσμο αλλά και για την Βόρεια Κορέα» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος στο twitter.

Ο αμερικανός πρόεδρος δημιούργησε αρχικά σύγχυση αφήνοντας να εννοηθεί ότι μιλάει ο ίδιος με τον Κιμ απευθείας, αλλά αμέσως μετά πρόσθεσε: «ας πούμε ότι γίνονται λίγο πιο κάτω από το ανώτατο επίπεδο».

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς προσπάθησε να ξεκαθαρίσει την εικόνα δηλώνοντας πως «ο πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνηση είχε συνομιλίες στα ανώτατα επίπεδα και πρόσθεσε ότι δεν έγιναν με τον ίδιο απευθείας».

Ερωτηθείσα για τις συνομιλίες που είχε ο Πομπέο, η Χάκαμπι Σάντερς περιορίστηκε να πει ότι «η κυβέρνηση δεν σχολιάζει τα ταξίδια του διευθυντή της CIA».

Με την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ ο Πομπέο έγινε ο πλέον υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος που έχει ταξιδέψει στη Βόρεια Κορέα μετά τον Τζέιμς Κλάπερ, ο οποίος είχε μεταβεί στην ασιατική χώρα το 2014.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης