Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ανταγωνίζεται τον... εαυτό του

Τη Δευτέρα, η Amazon αναλαμβάνει και τυπικά τον έλεγχο την αλυσίδας σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων Whole Foods, την οποία εξαγόρασε και προτίθεται να προβεί σε δραστικές μειώσεις τιμών.

Υπενθυμίζεται ότι το παρατσούκλι της Whole Foods ήταν «Whole Paycheck», δηλαδή τα προϊόντα της ήταν τόσο ακριβά, που έπρεπε να «ακουμπήσεις» στο ταμείο όλο σου τον μισθό. Τώρα, αυτή η εποχή τελείωσε οριστικά, όπως αναφέρει η The New York Times. 

Από τη στιγμή που ανακοίνωσε την εξαγορά έναντι 13 δισ. δολαρίων της Whole Foods τον Ιούνιο, ο Τζεφ Μπέζος κινήθηκε τάχιστα, εκπλήσσοντας τους πάντες. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε σε τρεις μήνες, την Τετάρτη εγκρίθηκε από την αρμόδια αρχή και τη Δευτέρα αρχίζουν εκπτώσεις.

«Θα δούμε επιθετικές κινήσεις στις τιμές από την Amazon και τη Whole Foods», επισημαίνει ο Μπρίταν Λαντ, σύμβουλος επιχειρήσεων και πρώην στέλεχος της Amazon. «Εκτιμώ ότι οι τιμές θα πέσουν από 15% έως 25% σε ορισμένα είδη». Ο Μπρίταν Λαντ έχει προβλέψει ότι το 2030 η Amazon θα αναδειχθεί στη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ, ενώ η Walmart θα εξαγοράσει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Costco για να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης