Ο Ομπάμα συμφώνησε με γυναίκα που φώναζε για το Γκουαντάναμο

Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε να μιλά για το Γκουαντάναμο, μια γυναίκα στο βάθοε εξαπέλυσε φραστική επίθεση μιλώντας του για τους «απεγνωσμένους κρατουμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας» και τονίζοντάς του ότι ως αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί και πρέπει να δώσει εντολή να κλείσει άμεσα το Γκουαντάναμο.

Οι άνδρες ασφαλείας οδήγησαν τη διαδηλώτρια μακριά από την αίθουσα. Όμως εκείνη συνέχισε να απευθύνει προς τον Αμερικανό πρόεδρο αλλεπάλληλες ερωτήσεις για τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και το ρόλο της CIA, για τις δολοφονίες μουσουλμάνων και για την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν έμεινε αδιάφορος. Της απάντησε αφού δεσμεύτηκε ότι θα επαναλάβει, τις προσπάθειες, που έχουν κολλήσει στο κογκρέσο για να κλείσει το Γκουαντάναμο και θα άρει το μνημόνιο μεταφοράς κρατουμένων προς την Υεμένη.

Μόλις η γυναίκα έφυγε από την αίθουσα ο Ομπάμα δήλωσε: «Αξίζει να δώσουμε προσοχή στα όσα είπε αυτή η γυναίκα. Προφανώς δεν συμφωνώ με πολλά από τα λεγόμενά της και προφανώς κι εκείνη δεν άκουσε πολλά απ' όσα είπα. Αλλά αυτά είναι σημαντικά θέματα και δεν είναι σωστό να τα αποσιωπούμε».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης