Ο Ομπάμα διέθεσε ήδη 135 εκατ. δολάρια για προεκλογική εκστρατεία

Μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές και ο νυν πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα έχει ήδη ξοδέψει το μυθικό ποσό των 135 εκατ. δολαρίων! Πού θα φτάσει το τελικό ποσό όταν ο Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να αναπτύξει μια έντονη προεκλογική εκστρατεία σε όλη τη χώρα;

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πολλά χρήματα διοχετεύονται στα προεκλογικά γραφεία που λειτουργεί σχεδόν σε κάθε πολιτεία. Ρεπουμπλικάνοι επικριτές του Ομπάμα αναφέρουν ότι το επί πληρωμή προσωπικό της καμπάνιας για την επανεκλογή του νυν προέδρου - οι περισσότεροι εκ των οποίων εργάζονται στα κεντρικά γραφεία στο Σικάγο - ξεπερνά τα 500 άτομα.

Ωστόσο, με γραφεία σχεδόν σε κάθε πολιτεία η προεκλογική καμπάνια του Ομπάμα φυσικά αντιμετωπίζει αυξανόμενα λειτουργικά έξοδα. Μέσα στους δύο πρώτους μήνες του έτους, ο Ομπάμα δαπάνησε περίπου 1,1 εκ. δολάρια σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό, 435.000 σε ενοίκια και πάγια έξοδα, 305.000 σε λογαριασμούς τηλεφώνων και 19.000 σε εξοπλισμό γραφείου.

Με περίπου 100 άτομα έμμισθο προσωπικό ο Ρόμνι έχει ξοδέψει πάνω από 180.000 δολάρια σε ενοίκια και πάγια έξοδα από τις αρχές Ιανουαρίου σε τουλάχιστον 16 πολιτείες. Ο Ρικ Σαντόρουμ, του οποίου τα κεντρικά γραφεία στεγάζονταν σε ένα ταχυδρομείο μέχρι αυτό τον μήνα, δαπάνησε μόλις 19.000 δολάρια σε ενοίκια από την αρχή του έτους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης