Ο Μπλούμπεργκ μπορεί να νικήσει τον Τραμπ (και μάλλον θα το κάνει)

Η αρχική εκτίμηση μετά την εκλογή του Τραμπ ήταν ότι δεν πρόκειται να επανεκλεγεί. Φάνταζε αδιανόητο ένας άχρηστος και επικίνδυνος άνθρωπος να μπορέσει να ξεγελάσει για δεύτερη φορά την κοινωνία των ΗΠΑ. Μάλιστα στις ΗΠΑ είχαν βάλει ένα χρονόμετρο να μετρά ανάποδα τις ώρες για να ξέρουμε πόσος χρόνος μένει ώσπου να φύγει.

Στη συνέχεια αναθεωρήθηκε η εκτίμηση αυτή. Ο Τραμπ είχε μαζί του τους απαίδευτους (που είναι περισσότεροι...), ενώ από την πλευρά των Δημοκρατικών δεν υπήρχε ένας νέος Ομπάμα για να κερδίσει την κοινή γνώμη και να τον νικήσει.

Αυτά μέχρι πριν λίγες ημέρες όταν είδαμε ένα βίντεο με τον Μάιλκ Μπλούμπεργκ. Είχε απέναντι του τον ηθοποιό Φάλον ο οποίος παρίστανε τον Τραμπ και μέσα από μια μεταξύ τους υποτιθέμενη τηλεφωνική συνδιάλεξη συνειδητοποιούσε κανείς, ότι ο Τραμπ μάλλον θα χάσει!

Ο Μπλούμπεργκ αποδομούσε με έναν εξαιρετικό τρόπο τον Τραμπ - κυριολεκτικά τον συνέτριψε - περνώντας το πρώτο μήνυμα: Θα σε αντιμετωπίσω (και) με τα δικά σου όπλα.

Στη συνέχεια, ψάχνοντας την περίπτωση Μπλούμπεργκ βλέπει κανείς γιατί είναι το φαβορί για να νικήσει στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Δείτε: 

- ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΑΜΜΟΥΘ: Ο Μπλούμπεργκ είναι ο 8ος πλουσιότερος άνθρωπος του κάσμου με 61 δισ. δολάρια, ενώ ο Τραμπ στη θέση 275 με "μόλις" 3 δισ. Ο Μπλούμπεργκ θα κάνει την μεγαλύτερη καμπάνια που έγινε ποτέ με περισσότερα από 3 δισ. (δηλαδή από όσα έχει ο Τραμπ).

- Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ: Ο Μπλούμπεργκ ξεκίνησε με 4% στις δημοσκοπήσεις. Στη συνέχεια δαπάνησε τα πρώτα 350 εκατ. δολάρια σε προβολή. Το 4% έγινε 9% και πριν 10 μέρες έφτασε στο 15%. Τώρα που μιλάμε θα έχει ξεπεράσει το 20%. Θα σαρώσει στις προκριματικές των Δημοκρατικών λες και δεν έχει αντίπαλο.

- Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Όταν είδα το βίντεο του Μπλούμπεργκ που ξεγύμνωνε τον Τραμπ, κατάλαβα ότι πίσω του υπάρχει μια Dream Team από σπουδαίους image makers, οι οποίοι θα έχουν να αντιμετωπίσουντα tweet ενός Τραμπ που ήδη δεν ακούει κανέναν. Θα τον κατανικήσουν στο πεδίο της κοινής γνώμης.

Ο Τραμπ έχει καταλάβει τι σημαίνει Μπλούμπεργκ και καθημερινά τον βρίζει από το twitter. Τελευταία ανάρτηση ότι είναι κοντός (1,63) και όταν τον φέρουν για debate να έχουν και ένα σκαμνάκι.

Η πλευρά Μπλούπεργκ απάντησε: "Σε αυτή τη χώρα το ύψος είναι από τον λαιμό και πάνω". Ο δε Μπλούμπεργκ στο βίντεο που προανέφερα έχει ως επίλογο την φράση: "Έχω και τους πόρους και την συγκρότηση να τον νικήσω και θα το κάνω".

Εκτιμάται λοιπόν ότι ο Τραμπ δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το τσουνάμι προβολής που του ετοιμάζει ο σοβαρός και ικανός Μπλούμπεργκ. Θα χάσει. Μακάρι. Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλα 4 χρόνια έναν κλόουν του τίποτα

ΕΦΤΑΣΕ ΗΔΗ ΣΤΟ 19%

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ πληρεί τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο αποψινό ντιμπέιτ των Δημοκρατικών στο Λας Βέγκας στις τέσσερις τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας.

Είναι η πρώτη φορά που ο δισεκατομμυριούχος  θα εμφανιστεί στη σκηνή μαζί με τους εσωκομματικούς αντιπάλους του για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Δημοσκόπηση για λογαριασμό των NPR, PBS NewsHour και Marist, που δημοσιοποιήθηκε έδειξε τον Μπλούμπεργκ να έχει υποστήριξη 19% μεταξύ των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων με τάση προς τους Δημοκρατικούς, τοποθετώντας τον στη δεύτερη θέση μετά τον Γερουσιαστή του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς ο οποίος συγκεντρώνει 31%.

Πρόκειται για σημαντική αύξηση σε σχέση με τον Δεκέμβριο, όταν η ίδια εταιρία του έδινε μόνο 4%. Η έρευνα ήταν η τέταρτη δημοσκόπηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο από τα μέσα Ιανουαρίου που δείχνει τον Μπλούμπεργκ να εξασφαλίζει 10%, ποσοστό ικανό για τη συμμετοχή του στο αποψινό ντιμπέιτ.

Ο Μπλούμπεργκ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Σάντερς, τις Γερουσιαστίνες της Μασαχουσέτης και Μινεσότα, Ελίζαμπεθ Ουόρεν και Εϊμι Κλομπουτσάρ, τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Πιτ Μπούτιτζιτζ, πρώην δήμαρχο του Σαουθ Μπεντ.

Ο Μπλούμπεργκ εισήλθε στην κούρσα τον Νοέμβριο, σχεδόν ένα χρόνο μετά τους περισσότερους διεκδικητές. Απέτυχε να εκπληρώσει τα κριτήρια για τη συμμετοχή στις προηγούμενες τηλεμαχίες, εν μέρει επειδή δεν δέχεται εξωτερική χρηματοδότηση για την εκστρατεία του.

Ωστόσο οι νέες ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών άνοιξαν το δρόμο για τη συμμετοχή του. «Ο Μάικ ανυπομονεί να βρεθεί με τους άλλους υποψήφιους των Δημοκρατικών στη σκηνή και να υποστηρίξει δημοσίως γιατί είναι ο ιδανικός αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ, ικανός να συσπειρώσει τη χώρα», εξήγησε ο επικεφαλής της καμπάνιας του, Κέβιν Σίκι.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης