Ο Μπαράκ Ομπάμα γράφει ιστορία χωρίς όπλα..!

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας σπουδαίος ηγέτης. Ο αμερικανός Πρόεδρος έχει εγκαταλείψει την λογική των όπλων και ακολουθεί τον διάλογο και την συνεννόηση παντού.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε σημαντικό «άνοιγμα» προς την Τεχεράνη από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένος να «δοκιμάσει» τη διπλωματική οδό για την αντιμετώπιση του προβλήματος σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τρεις σημαντικές χειρονομίες καλής θέλησης προς την Τεχεράνη. Εν πρώτοις, εξέφρασε τη συμπάθειά του για τις δεκάδες χιλιάδες Ιρανούς που έχασαν τη ζωή τους από τα χημικά όπλα του Σαντάμ Χουσεΐν στη διάρκεια του οκταετούς πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στη συνέχεια, αναγνώρισε την ανάμειξη της Αμερικής στην ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου του Ιράν, Μοχάμεντ Μοσαντέκ, το 1953. Τέλος, διαβεβαίωσε την Τεχεράνη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν επιδιώκουν αλλαγή καθεστώτος» και ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι να εξασφαλίσουν ότι δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Η πολιτική του βρήκε ήδη ανταπόκριση από το Ιράν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης