Ο Μακρόν πάει για αυτοδυναμία - Αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά του

Μεγάλη νίκη του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Ifop για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match, το 31% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτίθεται να στηρίξει υποψήφιους του «Δημοκρατία Μπροστά» στις κάλπες της 11ης Ιουνίου, που συνιστά βελτίωση εννέα μονάδων σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη έρευνα, που έγινε στις αρχές του μήνα.

Πρόκειται για ποσοστό που μπορεί να διασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία στην παράταξη Μακρόν στη γαλλική Εθνοσυνέλευση. Ενδεικτικά, στις κάλπες του 2012 οι Σοσιαλιστές του προέδρου Φρανσουά Ολάντ είχαν επικρατήσει με ποσοστό 29,5%, αποσπώντας τις 280 από τις 577 έδρες στην κάτω Βουλή.

Στη δεύτερη θέση, με 19%, βρίσκονται οι δεξιοί Ρεπουμπλικάνοι, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν με 18%.


Τέταρτο βρίσκεται το κομμουνιστικό μέτωπο του Ζαν-Λουν Μελανσόν, με 15%, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα συνεχίζει την κατάρρευσή του και βρίσκεται στο 7%.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα λάβει χώρα μετά τον πρώτο, στις 18 Ιουνίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης