Ο λαϊκιστής Πουτζδεμόν καταστρέφει την Καταλωνία

Το καταλανικό κοινοβούλιο ψήφισε την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία. Βουλευτές του Σοσιαλιστικού, του Λαϊκού Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αποχώρησαν από την αίθουσα προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Η επίσημη πρόταση που είχαν υποβάλει νωρίτερα οι αποσχιστές εγκρίθηκε με 70 ψήφους «υπέρ», 10 «κατά» και δύο «λευκά» 

Στην αίθουσα είχαν μείνει μόνο βουλευτές των κομμάτων Junts pel Si, CUP και Catalunya Si Que Es Pot που συνδέεται με το κόμμα Podemos.

Λίγο νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, ο Κάρλος Καριθόσα, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, ανέμισε το σχέδιο ψηφίσματος, είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο Κάρλες Πουτζδεμόν: «Αυτό το έγγραφο το οποίο συντάξατε καταστρέφει ό,τι πιο ιερό, τη συνύπαρξη» στην Καταλονία.

Ξεκάθαρος ότι η ισπανική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή του άρθρου 155 του Συντάγματος για την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας εμφανίστηκε ο Μαριάνο Ραχόι στην ομιλία του στη Γερουσία το πρωί της Παρασκευής. 
Δεν υπάρχει επιστροφή, ξεκαθάρισε στην ομιλία του που διήρκησε 45 λεπτά και διακόπηκε πολλές φορές από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των βουλευτών του κόμματός του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης