Ο Κόμεϊ τα βάζει με τους «δειλούς» Ρεπουμπλικανούς

Ευθεία επίθεση στους Ρεπουμπλικανούς, κυρίως για την ατολμία τους να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τα «ψέματά» του εξαπέλυσε χθες ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

«Κάποιος πρέπει να σηκωθεί και να μιλήσει για το FBI», δήλωσε ο Κόμεϊ έπειτα από περίπου έξι ώρες ακρόαση ενώπιον δικαστικών και εποπτικών επιτροπών στο πλαίσιο της έρευνας για τα emails της Χίλαρι Κλίντον την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών.

«Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα, περιλαμβανομένων των Ρεπουμπλικάνων που είναι μέλη αυτού εδώ του σώματος, πρέπει να έχουν το θάρρος να αντιστέκονται και να λένε την αλήθεια», πρόσθεσε.

Κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με πηγές του CNN, ο Κόμεϊ υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας το FBI, επιμένοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και η υπηρεσία έπραξαν σωστά όταν το 2017 απέρριψε το αίτημα του Τραμπ να ανακοινώσει δημοσίως ότι ο πρόεδρος δεν βρισκόταν υπό έρευνα.

Ο Κόμεϊ απομακρύνθηκε από το FBI τον Μάιο του 2017 από τον Αμερικανό πρόεδρο. Έκτοτε περιλαμβάνεται στους πιο σφοδρούς επικριτές του Τραμπ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης