Ο θάνατος είναι λύτρωση δηλώνει ο νεκρός πια φονιάς της Τουλούζης

Μια φωνή από τον Άδη, έχει αναστατώσει την Γαλλία. Ο δολοφόνος ισλαμιστής που είχε σκοτώσει αθώους νέους ανθρώπους στην Τουλούζη "μίλησε" με μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο νεκρός από επέμβαση της αστυνομίας, ισλαμιστής κάνει αναφορές στις επαφές του με μέλη της Αλ-Κάιντα, ενώ ακούγεται να λέει: «Μου πρότειναν επιθέσεις στην Αμερική, στον Καναδά (…) να φτιάξω βόμβες. Δεν θέλησα (…) Τα προϊόντα για να φτιάξεις τις βόμβες, τα παρακολουθούν αρκετά στην Γαλλία (…) ρίσκαρα να συλληφθώ προτού καν προλάβω να κάνω κάτι…Δεν είμαι επαγγελματίας, έλαβα μια μικρή εκπαίδευση…Υπάρχει μια οργάνωση πίσω από όλο αυτό» λέει ο Μεράχ, διαβεβαιώνοντας ότι στην Γαλλία έδρασε μόνος του.

«Εγώ τον θάνατο, τον αγαπώ όπως εσείς αγαπάτε την ζωή» τονίζει μεταξύ άλλων ο Μεράχ, χρησιμοποιώντας μια φράση που όπως αναφέρει η Figaro, θεωρείται κοινή στην κουλτούρα των τζιχαντιστών και χρησιμοποιείται ευρέως από εκείνους που θέλουν να επιδείξουν την έλλειψη φόβου για τον θάνατο, σε αντίθεση με τους δυτικούς τους οποίους θεωρούν προσκολλημένους στην ζωή και τις υλικές ανέσεις. Για έναν τζιχαντιστή, ο θάνατος ισούται με λύτρωση.

Ωστόσο όπως επισημαίνει και ο ειδικός στα ισλαμικά κινήματα, Ντομινίκ Τομάς, ο μακελάρης θα μπορούσε να έχει διαβάσει αυτή την φράση σε οποιοδήποτε φόρουμ και δεν αποδεικνύεται ότι είχε λάβει συγκεκριμένη εκπαίδευση, ούτε ότι μετέβη στο Πακιστάν όπως διαβεβαιώνει.

Η δημοσιοποίηση του διαλόγου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των συγγενών των θυμάτων και η αστυνομία διεξάγει έρευνα γύρω από την μετάδοση των ηχητικών ντοκουμέντων από τον σταθμό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης