Ο Ζάκερμπεργκ του Facebook πήρε το πτυχίο του, 13 χρόνια μετά

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ έλαβε τελικώς το πτυχίο του από το Χάρβαρντ, 13 χρόνια αφότου παράτησε τα έδρανα του διάσημου αμερικανικού πανεπιστημίου.

Ο 33χρονος δισεκατομμυριούχος επέστρεψε στο πανεπιστήμιο όπου ξεκίνησε αυτό που έμελλε να γίνει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, για να λάβει το πτυχίο του τιμής ένεκεν.

Η επίσκεψή του στο Χάρβαρντ συνοδεύτηκε από φωτογραφίες γεμάτες νοσταλγία στο Facebook, κυρίως όταν ο Ζάκερμπεργκ μπήκε στο δωμάτιο όπου διέμενε στην πανεπιστημιακή εστία ή όταν πόζαρε μαζί με τους γονείς του, 'Εντουαρντ και Κάρεν, φορώντας την τήβεννο. «Μαμά, πάντα σου έλεγα ότι θα επιστρέψω και θα πάρω το δίπλωμά μου», γράφει σε σχόλιό του.

Το Facebook γεννήθηκε από μια ιστοσελίδα που δημιούργησε ο φοιτητής Ζάκερμπεργκ στην πανεπιστημιακή εστία της Μασαχουσέτης, την οποία εγκατέλειψε τον Μάιο του 2004 έπειτα από δύο χρόνια σπουδών στις επιστήμες της πληροφορικής και την ψυχολογία. Έκτοτε, το ερευνητικό του πρόγραμμα έγινε μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αξίες παγκοσμίως και το δίκτυό του αριθμεί σχεδόν 2 δισ. μέλη.

Λαμβάνοντας το δίπλωμά του, ο Μ. Ζάκερμπεργκ απηύθυνε ομιλία καλώντας τους φοιτητές να αδράξουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται. Ο Αμερικανός μεγιστάνας ήταν ανάμεσα σε 10 πρόσωπα στα οποία το Χάρβαρντ απένειμε τιμητικό δίπλωμα κατά τη διάρκεια της 366ης τελετής αποφοίτησης του πανεπιστημίου αυτού.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι το να βρείτε τον δρόμο μας δεν αρκεί. Είναι η σειρά της γενιάς σας να οικοδομήσετε σπουδαία πράγματα», πρόσθεσε ο Μ. Ζάκερμπεργκ. «Δεν αρκεί μόνο να δημιουργείς πρόοδο αλλά να δημιουργείς έναν κόσμο που όλοι θα έχουν την αίσθηση του σκοπού».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης