Ο Ερντογάν καταργεί και λέξεις...

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα να αφαιρεθεί η λέξη «Τουρκία» από τον τίτλο ορισμένων ενώσεων και οργανισμών, όπως του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας, στους οποίους καταλογίζει ότι αποδοκίμασαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία.

«Δεν πρόκειται μονάχα για τον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά επίσης και για τον Δικηγορικό Σύλλογο της Τουρκίας»,είπε ο Ερντογάν.

«Διότι δεν έχουν υιοθετήσει υποστηρικτική στάση προς τον αγώνα που εμείς δίνουμε αυτή τη στιγμή για την προάσπιση της πατρίδας μας, το αντίθετο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα λάβει τα αναγκαία μέτρα», πρόσθεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήματα δημοσιογράφων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας επέκρινε με δριμύτητα τον Τούρκο ηγέτη μετά τη δημοσιοποίηση πριν από δύο εβδομάδες ενός κειμένου όπου διατυπωνόταν η εκτίμηση ότι ο πόλεμος συνιστά «πρόβλημα για τη δημόσια υγεία», ενώ το κείμενο τελείωνε με τη φράση «Όχι στον πόλεμο, ειρήνη τώρα και παντού».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης