Ο Ερντογάν θέλει πληροφορίες από το Τwitter

Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία είχαν αποσιωπηθεί από το σύνολο των ΜΜΕ. Όμως το Twitter και το Facebook αναδύθηκαν με τις πρόσφατες ταραχές ως η κύρια πηγή πληροφόρησης για τους τούρκους που αντιτίθενται στην κυβέρνηση.

Έρχεται τώρα η κυβέρνηση Ερντογάν να ζητήσει... ονόματα αυτών που επικροτούσαν με σχόλια τις διαδηλώσεις! «Είπαμε σε όλους τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι αν λειτουργείτε στην Τουρκία πρέπει να συμμορφώνεστε προς τον τουρκικό νόμο», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ σε δημοσιογράφους.

Όπως πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ, «όταν ζητούνται πληροφορίες, θέλουμε να βλέπουμε κάποιον στην Τουρκία που μπορεί να το παρέχει αυτό» και διευκρίνισε ότι «χρειάζεται να υπάρχει ένας συνομιλητής στον οποίο να μπορούμε να εκφράσουμε τα παράπονά μας και ο οποίος να μπορεί να διορθώσει ένα σφάλμα αν υπάρχει κάποιο».

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα δεν είχε προβλήματα με το Facebook, το οποίο είχε εργαστεί για ένα διάστημα με τις τουρκικές αρχές και είχε εκπροσώπους εντός της Τουρκίας, αλλά σημείωσε ότι οι αρχές δεν έχουν δει μια «θετική προσέγγιση» από το Twitter μετά την έκδοση από την Τουρκία των «απαραίτητων προειδοποιήσεων» προς τον ιστότοπο πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης