Ο Ερντογάν θέλει να ξεσηκώσει τους μουσουλμάνους της Ευρώπης

Πολιτικό και οικονομικό πόλεμο κήρυξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Γαλλίας, ενώ κατηγόρησε τους ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. ως «φασίστες» και «ναζιστές». Ο Τούρκος πρόεδρος στόχευσε προσωπικά τον Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο χαρακτήρισε ψυχοπαθή.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις στην Ε.Ε. υπενθυμίζοντας πως στην Ευρώπη ζουν 6 εκατομμύρια Τούρκοι, όπως και πολλοί μουσουλμάνοι. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως η πολιτική τους έναντι των μουσουλμάνων θα φέρει την καταστροφή της Ευρώπης.

Σε ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα, ζήτησε από τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα, καθώς θεωρεί πως το Παρίσι ηγείται αυτής της πολιτικής. «Να μην εμπιστεύεστε τα γαλλικά προϊόντα, μην αγοράζετε γαλλικές μάρκες. Δεν υπάρχει ημέρα που να μην αντιμετωπίζουμε μια αθλιότητα εναντίον του προφήτη μας Μωάμεθ», δήλωσε.

Απευθυνόμενος προς τους ηγέτες της Ε.Ε., ο Ερντογάν τους κατηγόρησε πως ασκούν παρόμοια πολιτική με αυτή των ναζί. «Είναι ρατσιστική τρομοκρατία. Από εδώ σας το λέω ξεκάθαρα, εσείς είστε ξεκάθαρα φασίστες, εσείς με την πραγματική έννοια είστε μέρος της αλυσίδας των ναζιστών! Σήμερα στην Ευρώπη οι μουσουλμάνοι δέχονται εκστρατείες λιντσαρίσματος όπως είχαν υποστεί οι Εβραίοι στην Ευρώπη πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Η αντιπολίτευση και πολλοί πολιτικοί αναλυτές στην Τουρκία υποστηρίζουν πως βασικός στόχος των επιθέσεων του Ερντογάν προς τον Μακρόν, όπως και προς την Ε.Ε., είναι ο αποπροσανατολισμός της τουρκικής κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα της τουρκικής οικονομίας. Τη Δευτέρα η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε 1,5% έναντι του δολαρίου. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης