Ο Ερντογάν έχει 15 Αμερικανούς στη φυλακή χωρίς αιτία - Οι ΗΠΑ τον απειλούν

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκία για αποφυλάκιση 15 Αμερικανών που κρατούνται σε φυλακές χωρίς λόγο. Τούρκοι αξιωματούχοι άκουσαν από τους Αμερικανούς ότι με δεδομένη τη μη απελευθέρωση αυτών των Αμερικανών πολιτών από τις τουρκικές φυλακές, θα ακολουθήσει νέα δέσμη κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας.

Οι κυρώσεις θα χτυπήσουν Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι βρίσκονται στον στενό κύκλο του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι αρνήθηκαν να συμφωνήσουν στην απελευθέρωση του πάστορα, Άντριου Μπράνσον και των άλλων Αμερικανών φυλακισμένων-ομήρων, στη διάρκεια των συνομιλιών της Ουάσιγκτον, με τη δικαιολογία ότι οι Αμερικανοί κατέθεσαν κατάλογο με 15 υπηκόους τους, που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους. 

Ανάμεσα τους είναι ο Τουρκο-Αμερικανός επιστήμονας της NASA, Serkan Golge, ο οποίος συνελήφθη για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου 2016, και τρεις Τούρκοι υπήκοοι που εργάζονται για την αμερικανική πρεσβεία και το αμερικανικό προξενείο στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης