Ο Έμπολα έφθασε σε μεγάλη πόλη και μεταφορικό κόμβο του Κονγκό

Στην πόλη Γκόμα, στο ανατολικό Κονγκό έφθασε ο ιός του Έμπολα. 

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι ένας πάστορας βρέθηκε θετικός στον ιό στην Γκόμα, όπου έφθασε με λεωφορείο από το Μπουτέμπο. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έχουν εντοπιστεί και οι υπόλοιποι επιβάτες.

Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ανησυχούσαν από καιρό ότι μπορεί κάποια στιγμή να χτυπήσει την πόλη ο ιός, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό.

Η Γκόμα απέχει πάνω από 350 χιλιόμετρα νότια από την περιοχή όπου ξέσπασε η δεύτερη χειρότερη επιδημία του Έμπολα πριν από έναν χρόνο. Η ασθένεια σταδιακά εξαπλώθηκε προς τον νότο, μολύνοντας σχεδόν 2.500 ανθρώπους και στοιχίζοντας τη ζωή περισσότερων από 1.600.

Η δυσπιστία των ντόπιων έναντι των στελεχών των υγειονομικών υπηρεσιών και η βία διαφόρων ένοπλων ομάδων έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις προσπάθειες των αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση του Έμπολα. Αυτοί οι δύο παράγοντες συνέβαλαν στη νέα έξαρση των κορυσμάτων.

Η νέα επιδημία στο Κονγκό είναι η δεύτερη χειρότερη, έπειτα από εκείνη της περιόδου 2013 - 2016 σε χώρες της δυτικής Αφρικής, εξαιτίας της οποίας έχασαν τη ζωή τους περισσοτεροι από 11.300 άνθρωποι.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης