Ο Άσαντ έτοιμος να εγκαταλείψει την εξουσία με μόνο όρο αυτό να γίνει ομαλά

Ο Άσαντ φέρεται έτοιμος να παραδώσει την εξουσία, θέτοντας μόνον έναν όρο. Να αποχωρήσει ομαλά. Διπλωμάτες εκτιμούν ότι έχει πεισθεί πως η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Επιπλέον είναι σοκαραισμένος από την δολοφονία των τριών στελεχών του σχεδόνα δίπλα του! "Θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ή μέλεη της οικογένειάς του", συνειδητοποίησε.

Ο ΟΗΕ εξέφρασε επισήμως ανησυχία για την «ταχεία επιδείνωση» της κατάστασης, ενώ σόκαρε η είδηση ότι επιδή η συριακή κυβέρνηση αποτυγχάνει να προστατεύσει τους αμάχους, χθες σε επεισόδια βίας σκοτώθηκαν άλλοι 130 άνθρωποι!

Το Παρίσι εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρξει το ταχύτερο προετοιμασία για την Συρία "μετά τον Άσαντ" και τάχθηκε υπέρ ενός «ταχέως σχηματισμού μιας προσωρινής κυβέρνησης» που πρέπει να είναι «αντιπροσωπευτική της ποικιλομορφίας της συριακής κοινωνίας».

Θυμίζουμε ότι οι  συγκρούσεις κορυφώθηκαν την Πέμπτη με πάνω από 300 νεκρούς και οι επιχειρήσεις καταστολής συνεχίστηκαν και στοίχισαν τη ζωή χθες σε τουλάχιστον 130 ανθρώπους -64 άμαχους, 43 στρατιώτες, 19 πολίτες που συμμετείχαν στη σύγκρουση και 4 λιποτάκτες-, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι σημειώθηκε εξέγερση σε φυλακή στη Χομς τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο και οι αρχές ανέκτησαν χθες τον έλεγχο του σωφρονιστικού καταστήματος όπου δύο κρατούμενοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης