Ουκρανία: Υπό τον έλεγχο ενόπλων αεροδρόμια στην Κριμαία

Η Κριμαία αποτελεί τα τελευταία 24ωρα το επίκεντρο των εξελίξεων στην Ουκρανία. Τα ξημερώματα της Παρασκευής ένοπλοι πήραν υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο της Συμφερόπολης, περιπολώντας ακόμα και στον πύργο ελέγχου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν εμποδίζουν τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ένοπλοι κρατούν αυτόματα όπλα και ελέγχουν τόσο τους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου της περιφερειακής πρωτεύουσας. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Interfax ότι περίπου 50 άνδρες ντυμένοι με στρατιωτικές στολές μπήκαν στο αεροδρόμιο κρατώντας σημαίες του ρωσικού ναυτικού. 

Ένας άνδρας που ονομάζεται Βλαντιμίρ δήλωσε στο Reuters ότι είναι εθελοντής και βοηθά την ομάδα, αν και -όπως είπε- δεν ξέρει για ποια ακριβώς ομάδα πρόκειται. «Είμαι με τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Κριμαίας. Είμαστε απλοί άνθρωποι, εθελοντές, και είμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε την τάξη» είπε.

Το πρακτορείο Interfax μεταδίδει επίσης ότι ρώσοι στρατιώτες έχουν υπό τον έλεγχό τους το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπελμπέκ στη Σεβαστούπολη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης