Οργή του επιχειρηματικού κόσμου στις ΗΠΑ για τον Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται πλέον σε ανοιχτό εμπορικό πόλεμο με μερικούς από τους πιο σημαντικούς συμμάχους των Ρεπουμπλικάνων σε μεγάλες επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών, η General Motors και η Harley-Davidson σχολιάζει το «Politico».

Το μήνυμα του προέδρου Τραμπ προς τον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ έχει διαμορφωθεί ως εξής: «Δεν με ενδιαφέρει ότι κι αν λέτε, η εκλογική μου βάση, είναι μαζί μου».

Ωστόσο, μεγάλες επιχειρηματικές κοινοπραξίες, αλλά κι αναλυτές της αγοράς, εκφράζουν φόβους ότι ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται στο όριο μιας καταστροφικής προσέγγισης για την αμερικανική οικονομία, ενώ η αποτυχία της πολιτικής αυτής, θα γίνει αντιληπτή μόνο όταν είναι πολύ αργά για διορθωτικές κινήσεις.

Tο τελευταίο επεισόδιο της εμπορικής σύγκρουσης μεταξύ του προέδρου Τραμπ και των μεγάλων επιχειρήσεων καταγράφηκε προχθές, όταν το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, που αποτελεί έναν σταθερό υποστηρικτή των οικονομικών πολιτικών που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ήρθε σε οξεία αντιπαράθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Η αμερικανική κυβέρνηση, απειλεί να υπονομεύσει την οικονομική πρόοδο, για την οποία δούλεψε σκληρά προκειμένου να την επιτύχει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Τομ Ντόνοχιου, ανακοινώνοντας την έναρξη μιας καμπάνιας κατά της πολιτικής των δασμών του προέδρου Τραμπ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης