Οκτώ μέλη γυναικείας ομάδας του Ιράν είναι... άντρες σε εξέλιξη

Έντονες συζητήσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη, ότι 8 από τα μέλη της γυναικείας ομάδας του Ιράν είναι άντρες, οι οποίοι περνάνε από φάση αλλαγής φύλου. Την επιβεβαίωση έκανε αξιωματούχος του ιρανικού πρωταθλήματος, ο οποίος είπε σε ιστοσελίδα της χώρας του: «Οκτώ παίκτες παίζουν με τη γυναικεία ομάδα του Ιράν χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την αλλαγή φύλου».

Μετά τις δηλώσεις αυτές διατάχθηκε «τεστ φύλου» σε όλη την εθνική Ομάδα, αλλά και στις κορυφαίες παίκτριες του εθνικού πρωταθλήματος. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ονόματα.

Στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν οι παίκτριες αγωνίζονται με μαντίλα, μακρυμάνικες μπλούζες και μακριά παντελόνια, οπότε είναι εύκολο να καλυφθούν οι όποιες λεπτομέρειες.

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού το 2014 το υπουργείο Αθλητισμού είχε ανακοινώσει τυχαίους ελέγχους, όταν αποκαλύφθηκε ότι τέσσερα μέλη της εθνικής ομάδας ήταν, είτε άνδρες που δεν είχαν ολοκληρώσει την αλλαγή, είτε έπασχαν από διαταραχές ανάπτυξης.

Η αλλαγή φύλου στο Ιράν επιτρέπεται από το 1979. Η διαδικασία διαρκεί έως και 2 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 το Ιράν ήταν δεύτερο στη σχετική λίστα ατόμων που έκαναν αλλαγή φύλου, πίσω από την Ταϊλάνδη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης