Οι Τράπεζες αν και χρηματοδοτούνται αδρά... απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους

Οι τράπεζες παίρνουν δισεκατομμύρια ενίσχυση από χρήματα των φορολογουμένων κσι τι κάνουν; Δεν τα διοχετεύουν στην αγορά, δεν ανακουφίζουν εν μέσω κρίσης τους απελπισμένους δανειολήπτες, απολύουν δεκάδες χιλιάδες εραζόμενούς τους,

Για παράδειγμα οι 29 μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία έχουν ανακοινώσει την περικοπή 160.000 θέσεων εργασίας από τις αρχές του 2011. Μία ανάλυση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters με βάση στοιχεία που περιέχονται στις ανακοινώσεις των 29 τραπεζών έδειξε ότι οι απολύσεις ήταν πολύ περισσότερες στην Ευρώπη απ' ό,τι στην Ασία ή τις ΗΠΑ.

Ο αριθμός αυτός για τις απολύσεις στον τραπεζικό κλάδο αποτελεί πιθανότατα μία συντηρητική εκτίμηση, καθώς και μικρότερες τράπεζες μειώνουν το προσωπικό τους ή κλείνουν καταστήματα, ενώ οι μεγαλύτερες τράπεζες δεν ανακοινώνουν πάντα τους στόχους τους για απολύσεις.

Καθώς αναμένονται περισσότερες απολύσεις στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κλάδου, αναφέρει το Reuters, πολλοί από τους απολυμένους θα εγκαταλείψουν οριστικά τον συρρικνωμένο τομέα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης