Οι Τούρκοι μετρούν όλο και περισσότερους νεκρούς στη Συρία

Μεγαλώνουν οι απώλειες της Τουρκίας στη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη βόρεια Συρία, καθώς τουλάχιστον πέντε Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, όταν το τεθωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν, δέχθηκε επίθεση από Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στην περιοχή του Αφρίν.

Η σημερινή ημέρα είναι η φονικότερη μέχρι τώρα για τον τουρκικό στρατό, έπειτα από την έναρξη της επιχείρησης, καθώς οι Τούρκοι στρατιώτες που έχασαν σήμερα τη ζωή τους ανήλθαν στους οκτώ. Πέρα από τους νεκρούς της επίθεσης στο τουρκικό τανκ, έγινε επίσης γνωστός ο θάνατος ενός στρατιώτη κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους μαχητές και ενός άλλου σε μια επίθεση στην τουρκική παραμεθόριο επαρχία Κιλίς.

Συμπεριλαμβανομένων των σημερινών θανάτων, 14 Τούρκοι στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν την 20η Ιανουαρίου με στόχο την εκδίωξη από το συριακό θύλακα του Αφρίν των YPG, της πολιτοφυλακής που η Άγκυρα θεωρεί παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Συρία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης