Οι Σοσιαλιστές του Ολάντ πάνε για κυβέρνηση αυτοδυναμίας

Φρανσουά Ολάντ

Οι Σοσιαλιστές στην Γαλλία πάνε για αυτοδυναμία στις εκλογές αυτής της Κυριακής. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της OpinionWay/Fiducial το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και οι σύμμαχοί του θα καταλάβουν από 290 έως 320 έδρες στην Εθνοσυνέλευση, ξεπερνώντας το όριο των 289 εδρών που χρειάζονται για την απόλυτη πλειοψηφία.

Εάν η εκτίμηση επιβεβαιωθεί, ο Ολάντ θα μπορεί να προωθεί νόμους ακόμα και εάν η αντιπολίτευση αντιτίθεται σε αυτούς.

Η Δεξιά, με μεγαλύτερο κόμμα την Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) θα καταλάβει 209 έως 247 έδρες, ενώ το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλάβει ξανά έδρες στην Εθνοσυνέλευση για πρώτη φορά μετά τα μέσα του 1980.

Στην πόλη Ενάν-Μπομόν στη βόρεια Γαλλία, μια χωριστή δημοσκόπηση κατέδειξε ότι ηΜαρίν Λεπέν, επικεφαλής του FN, θα κερδίσει στον πρώτο γύρο των βουλευτικών, καθώς η περιοχή θεωρείται προπύργιό της, με 32%, αλλά δεν αναμένεται να έλθει πρώτη στον δεύτερο γύρο.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, ο επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου Ζαν-Λικ Μελανσόνθα συγκεντρώσει 24% στον πρώτο γύρο, πίσω από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Φιλίπ Κεμέλ που αναμένεται να συγκεντρώσει 25%. Στον δεύτερο γύρο, ο Κεμέλ φέρεται ότι θα κερδίσει τη Λεπέν με 53% έναντι 47%. Η Λεπέν θα έχανε και από τον Μελανσόν στον δεύτερο γύρο, πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης