Οι Ρώσοι χτύπησαν τουρκικό κομβόι φορτηγών στη Συρία

Σοκ στην Τουρκία όπου τα τηλεοπτικά δίκτυα έχουν διακόψει το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν εικόνες από φλεγόμενα τουρκικά φορτηγά που χτυπήθηκαν από ρωσικά αεροπλάνα.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι χτυπήθηκε τουρκικό κομβόι που πιθανόν να μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια. Το χτύπημα έγινε μέσα στα συριακά εδάφη, με δεκάδες τουρκμένιους και τούρκους στρατιώτες τραυματίες αλλά και τουλάχιστον επτά νεκρούς.

Η επίθεση φέρεται να έγινε κοντά στην βορειοδυτική συριακή πόλη Αζάζ, σε μικρή απόσταση από τα τουρκο-συριακά σύνορα. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Ihlas και Dogan μεταδίδουν ότι τα ρωσικά αεροσκάφη στόχευσαν έξι φορτηγά, τα οποία μετέφεραν τσιμέντο και σίδερα που αγοράστηκαν από την Τουρκία.

Στο παρελθόν η Τουρκία έχει κατηγορηθεί ότι μεταφέρει κρυφά όπλα στους τουρκομάνους αντικαθεστωτικούς αντάρτες που επιχειρούν στη βόρεια Συρία και τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει στόχος της ρωσικής Αεροπορίας.

Οι τουρκομάνοι μαχητές είναι αυτοί σκότωσαν έναν από τους δύο πιλότους του μαχητικού Su-24 που καταρρίφθηκε από τα τουρκικά F-16 και μάλιστα περιέφεραν το νεκρό σώμα του στους δρόμους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης