Οι ΗΠΑ θέλουν να φύγει το Ιράν από την συμφωνία των πυρηνικών του... Ομπάμα - Προβοκάτσια η επίθεση στον Περσικό;

Τι συμβαίνει στον Περσικό Κόλπο; Στις ΗΠΑ υπάρχουν δυο τάσεις. Αυτοί που θέλουν πόλεμο με το Ιραν των 90 εκατ. κατοίκων (Πομπέο) και ο Τραμπ που δεν το συζητά καν. Η επίθεση στα δυο τάνκερ μοιάζει με προβοκάτσια. Γιατί το Ιράν να χτυπήσει πετρέλαιο που μεταφέρεται στην Ιαπωνία;

Ωστόσο οι επιθέσεις στα τάνκερ Front Altair και Kokuka Courageous στον Κόλπο του Ομάν έχουν φέρει διεθνή ανησυχία. Και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα συνεχιστεί η κατάσταση.

Ο Γκίντο Στάινμπεργκ, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής από το  Ίδρυμα Επιστήμη και πολιτική του Βερολίνου παραχώρησε συνέντευξη στην Deutsche Welle, στην οποία υποστηρίζει πως είναι πεπεισμένος ότι πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται το Ιράν.

«Όχι διότι αυτό υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, αλλά γιατί το Ιράν έχει πολλές φορές χρησιμοποιήσει παρόμοιες νάρκες. Εκτός αυτού, θέλουν να δείξουν στις ΗΠΑ ότι μπορούν να χτυπήσουν το εμπόριο πετρελαίου στον Περσικό Κόλπο και στα στενά του Ορμούζ. Ωστόσο, δεν επιτίθενται άμεσα. Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι οι Ιρανοί ευθύνονται».

Αυτό που φαίνεται πάντως ότι τελικά θα συμβεί είναι η εκτόνωση της κατάστασης. Οι ΗΠΑ θέλουν να υποχρεώσουν το Ιράν να φύγει από τη συμφωνία για τα πυρηνικά που υπέγραψε επί Ομπάμα και την τηρεί απολύτως. Με τέτοια περιστατικά δεν πρόκειται να το καταφέρουν.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης