Οι ΗΠΑ δοκιμάζουν στο Πακιστάν τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα

Ένα υπερόπλο που εξελίσσεται διαρκώς είναι τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα. Πρόκειται για βαριά εξοπλισμένα αεροσκάφη που κινούνται με υψηλού επιπέδου αισθητήρες. Αναγνωρίζουν στόχους, αποστάσεις, μπορούν να μετακινούνται αστραπιαία, να αποφεύγουν εχθρικά πυρά κ.λ.π.

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ αυτά τα υπερόπλα τα βελτιώνουν μέσα από πραγματικές αποστολές. Πού; Στο Πακιστάν. Οι επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα μαχητικά είναι μόνιμες με αποτέλεσμα τις επίσημες διαμαρτυρίες της Πακιστανικής κυβέρνησης αλλά και απλών πολιτών που καταγγέλουν δεκάδες άμαχους νεκρούς. Οι ΗΠΑ επιχειρούν κατά των Ταλιμπάν -αυτή είναι η δικαιολογία- ενώ στην πραγματικότητα βελτιώνουν αυτό το υπερόπλο δοκιμάζοντάς το σε πραγματικές συνθήκες.

Το 2010 έγιναν 117 επιθέσεις κατά θέσεων των Ταλιμπάν (μια κάθε τρείς μέρες), ενώ το 2011 λιγότερες: 64. Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι αυτές οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν, παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Νοέμβριο τέτοια αεροσκάφη σκότωσαν από λάθος 24 Πακιστανούς στρατιώτες.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν πάντως πιέζεται από τον πολιτικό κόσμο της χώρας να αντιδράσει. Έχει πλέον τεθεί θέμα εθνικής κυριαρχίας αφού τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα δρουν στο εσωτερικό της χώρας ανεξέλεγκτα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης