Οι ΗΠΑ δεν στέλνουν πια στρατούς. Οργανώνουν εξεγέρσεις και εμφύλιους.Τι είπαν Πουτιν - Ομπάμα για Ουκρανία

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αποφάσισε να μην στέλνει στρατό σε διάφορες χώρες του πλανήτη αφού αυτές οι επεπμβάσεις έχουν μεγάλο οικονομικό κόστος και χιλιάδες νεκρούς αμερικανόυς. Ποια είναι η νέα πολιτική του; Να στηρίζει... εξεγέρσεις με όπλα και πληροφορίες. Να επεμβαίνει δηλαδή με το αίμα των ντόπιων..!

Ένα παράδειγμα είναι η Συρία όπου το συμφέρον των ΗΠΑ είναι ο εμφύλιος να συνεχίζεται αφού αν επιβληθεί κάποιοα πλευρά θίγονται συμφέροντα των ΗΠΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμφύλιος εκεί κρατά χρόνια.

Τελευταία τέτοια επέμβαση, η Ουκρανία. Ομπάμα καο Πούτιν μόλησαν σχεδόν μιάμισι ώρα ! Ο αμερικανός Πρόεδρος, που έχει προειδοποιήσει τη Μόσχα ότι “θα υπάρξει κόστος” σε περίπτωση παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, μίλησε με τον Β. Πούτιν και ζήτησε την επιστροφή των ρωσικών δυνάμεων στις βάσεις τους στην Κριμαία. Κάλεσε τον ρώσο Πρόεδρο να σταματήσει “κάθε ανάμειξη” σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Πούτιν μίλησε «για πραγματική απειλή σε βάρος της ζωής και της υγείας ρώσων πολιτών» στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι «σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης της βίας στην ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύσει τα ενδιαφέροντά της και τον ρωσόφωνο πληθυσμό αυτών των περιοχών...»


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης