Οι Βρετανοί θέλουν άμεση απόσυρση από το Αφγανιστάν

Βρετανοί στρατιώτες στο Αφγανιστάν

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Βρετανών θεωρούν ότι ο πόλεμος στο Αφγανιστάν δεν κερδίζεται και το 55% επιθυμούν την άμεση απόσυρση των βρετανικών στρατευμάτων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο ComRes συμπίπτει με την επικείμενη επίσκεψη του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην Ουάσινγκτον για κρίσιμες συνομιλίες για το Αφγανιστάν με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 73% των Βρετανών θεωρούν ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να κερδηθεί, ποσοστό αυξημένο από το αντίστοιχο 60% που ήταν πριν από ένα χρόνο. Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς θέλουν να αποσυρθούν τα στρατεύματα άμεσα.

Στο μεταξύ, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για τα σχέδια απόσυρσης των στρατευμάτων στον απόηχο των πρόσφατων επιθέσεων στο Αφγανιστάν.

Σε κοινό τους άρθρο που δημοσιεύτηκε χθες Δευτέρα στην Washington Post ο Ομπάμα και ο Κάμερον αναφέρουν ότι είναι «υπερήφανοι για την πρόοδο» που έχει επιτευχθεί ως προς την αντιμετώπιση της δράσης της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν καθώς και την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων.

«Όπως μας υπενθυμίζουν τα πρόσφατα γεγονότα, αυτή παραμένει μια δύσκολη αποστολή», επισημαίνουν οι δύο ηγέτες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης