Οι Αλβανοί επιβάλλουν τη γλώσσα τους στην FYROM - Υποχωρούν τα "μακεδονικά" χαρακτηριστικά στη χώρα

Από την Πέμπτη οι συζητήσεις στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ γίνονται και στην αλβανική γλώσσα. Μέχρι τώρα οι Αλβανοί βουλευτές μπορούσαν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής, παρότι Αλβανός και ο ίδιος, ήταν υποχρεωμένος να διεξάγει τη συζήτηση στη σλαβομακεδονική.

Πλέον, με τη χρήση της αλβανικής ως επίσημης δεύτερης γλώσσας, ο Ταλάτ Τζαφέρι θα διευθύνει τις διαδικασίες στη δική του γλώσσα, υποχρεώνοντας τους Σλαβομακεδόνες βουλευτές να κάνουν χρήση των ακουστικών διερμηνείας! Για τη σλαβομακεδονική κοινή γνώμη, κυρίως την προσκείμενη στο VMRO DPMNE και τους υπέρμαχους του μακεδονισμού, είναι ένα ακόμα σοκ.

Τα μακεδονικά χαρακτηριστικά στο νεοφώτιστο κράτος της «Βόρειας Μακεδονίας» νοθεύονται και τα αλβανικά γίνονται πιο έντονα. Η ηγεμονία του «μακεδονικού έθνους» υποχωρεί και οι Αλβανοί με τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και με τη συνεργασία τους με τον Ζάεφ γενικότερα, ισχυροποιούνται.

Οι κορυφαίοι στόχοι τους, από την υπογραφή της συμφωνίας της Αχρίδας το 2001 διά της οποίας τερματίστηκαν οι αιματηρές συγκρούσεις με τους Σλαβομακεδόνες και ετέθη το πλαίσιο της μεταξύ τους, αρμονικής συμβίωσης μελλοντικά, επιτυγχάνονται. Ο Αλί Αχμέτι και οι ηγέτες των άλλων μικρότερων κομμάτων τους πανηγυρίζουν.

Ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση ανοίγει με τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ η καθιέρωση της γλώσσας τους ως δεύτερης επίσημης σε όλη την επικράτεια και για όλες τις χρήσεις είναι πλέον γεγονός.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης