Οι άνδρες αυτοκτονούν όταν πληγεί η υπερηφάνειά τους...

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση «Οι Σαμαρίτες», εξετάζει γιατί άνδρες ηλικίας από 30 ως 60 ετών παρουσιάζουν τόσο αυξημένη πιθανότητα να αυτοκτονήσουν, σε σχέση με τις γυναίκες.

Οπως αναφέρουν οι ειδικοί, η αυτοκτονία σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απλώς πρόβλημα πνευματικής υγείας για τους άνδρες, αλλά αφορά και την θέση τους στην κοινωνία και την αδυναμία της κοινωνίας να προσαρμοστεί στις ανάγκες τους, όταν αυτοί έρχονται αντιμέτωποι με την κατάθλιψη, το άγχος και άλλα προβλήματα.

Ο μετασχηματισμός της αγοράς εργασίας μεταπολεμικά "έχει επηρεάσει τους εργαζόμενους άνδρες»" αναφέρει η έκθεση. «Με την υποχώρηση της παραδοσιακής ανδρικής βιομηχανικής εργασίας, έχασαν όχι μόνο δουλειές αλλά και την πηγή της ανδρικής περηφάνειας και της ταυτότητάς τους».

Κάθε χρόνο αυτοκτονούν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως, περίπου 16 άτομα ανά 100.000 ή ένα ανά 40 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Οι απόπειρες αυτοκτονίας που δεν επιτυγχάνουν είναι 20 φορές περισσότερες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης