Οικονομικά και ηθικά σκάνδαλα ταλανίζουν το Πεντάγωνο

πενταγωνο

Οικονομικό σκάνδαλο συνταράσσει το Υπουρείο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, ο αρμόδιος υπουργός Λίον Πανέτα ανακοίνωσε την Τετάρτη τον επερχόμενο υποβιβασμό και την καταδίκη απόστρατου στρατηγού του αμερικανικού Στρατού Ξηράς για κατασπατάληση των χρημάτων των φορολογουμένων τα οποία ετέθησαν στη διάθεσή του από το Πεντάγωνο για προσωπική χρήση.

Ο εν λόγω στρατηγός, τέλεσε διοικητής της Αφρικανικής Διοίκησης, ενώ υποβιβάστηκε στον βαθμό του αντιστράτηγου με τον οποίο και θα συνταξιοδοτηθεί, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει το ποσό των 82.000 δολαρίων στην αμερικανική κυβέρνηση.

Τα πεπραγμένα του αμερικανού στρατηγού υπήρξαν αντικείμενο πολύμηνης έρευνας επιτροπής του Πενταγώνου τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν εν μέσω της αποκάλυψης σκανδάλων που πλήττουν την ανώτατη στρατιωτική ιεραρχία των ΗΠΑ και συγκεκριμένα τον πρώην διοικητή της Κεντρικής  Διοίκησης των ΗΠΑ (Central Command) στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους και πρώην επικεφαλής της CIA και τον διοικητή της Isaf στρατηγό Τζον Αλεν, οι οποίοι διατηρούσαν, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποκαλύψεις, ανάρμοστη επικοινωνία με 37χρονη έγγαμη γυναίκα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης