Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ανυποληψίας ο Τραμπ (με Πούτιν) - Οργή στις ΗΠΑ

Ένας "δειλός" Τραμπ έκανε λόγο για μια νέα αρχή στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Μόσχας, στη συνάντησή του με τον Πόυτιν, ενώ όσον αφορά τα περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές των ΗΠΑ, ευθυγραμμίστηκε απόλυτα με την τοποθέτηση του Ρώσου ομολόγου του, απορρίπτοντας τις εν λόγω κατηγορίες και χαρακτηρίζοντας μάλιστα την έρευνα της υπόθεσης από τις αμερικανικές αρχές ως «καταστροφή» για τη χώρα.

«Επαίσχυντες» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ. «Ποτέ δεν πίστευα ότι κάποια μέρα θα έβλεπα τον Αμερικανό πρόεδρό μας να στέκει στο ίδιο βάθρο με τον Ρώσο πρόεδρο και να επιρρίπτει ευθύνες στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη ρωσική επιθετικότητα. Αυτό είναι αισχρό» έγραψε ο Φλέικ στο Twitter.

Σημειωτεόν ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ παρέπεμψε 12 Ρώσους πράκτορες με την κατηγορία της κυβερνοεπίθεσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος και την κλοπή χιλιάδων εγγράφων!

Πριν καν ξεκινήσει η σύνοδος, ο Τραμπ επέρριψε ευθύνες στη χώρα του για την επιδείνωση των σχέσεων των δύο πλευρών. «Η σχέση μας με τη Ρωσία ΠΟΤΕ δεν ήταν τόσο άσχημη, χάρη στα πολλά χρόνια της αμερικανικής ανοησίας και ηλιθιότητας και τώρα, του Κυνηγιού Μαγισσών», έγραψε στο Twitter.

Ο πρώην διευθυντής της CIA, επί Μπαράκ Ομπάμα, Τζον Μπρέναν έκανε ένα βήμα παραπέρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Τραμπ θα πρέπει να καθαιρεθεί από το αξίωμά του γιατί διέπραξε «προδοσία». 

«Ο Τραμπ εξακολουθεί να πουλάει τις ΗΠΑ στον Πούτιν και τη Ρωσία» και «η αποτυχία υπεράσπισης των Ηνωμένων Πολιτειών αγγίζει την προδοσία», τόνισε ο βουλευτής των Δημοκρατικών Τζίμι Γκόμεζ.

Ακόμη πιο σκληρή ήταν η δήλωση του Δημοκρατικού βουλευτή Άνταμ Σιφ, που έγραψε στο Twitter: «Ο πρόεδρος Τραμπ μόλις επιτέθηκε στις υπηρεσίες πληροφοριών και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου επειδή έκαναν τη δουλειά τους, ενώ στεκόταν δίπλα σε έναν δικτάτορα που παρενέβη στις εκλογές μας για να βοηθήσει να εκλεγεί ο Τραμπ». Και συνέχισε: «Ο Πούτιν θα το εκλάβει ως πράσινο φως για να παρέμβει (στις εκλογές) το 2018»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης