Ν. Ιταλία, Λαμπεντούζα: Ναυάγιο με έναν νεκρό και 50 αγνοούμενους

Ναυάγιο

Τουλάχιστον ένας άντρας έχασε τη ζωή του όταν αλιευτικό που μετέφερε λαθρομετανάστες από την Τυνησία ναυάγησε κοντά στο νησί Λαμπεντούζα της νότιας Ιταλίας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, το πτώμα βρέθηκε κοντά στο νησάκι Λαμπιόνε όπου βυθίστηκε το πλοίο το οποίο ακόμα δεν έχει βρεθεί.

Τα συνεργεία διάσωσης ανέσυραν από τη θάλασσα ζωντανούς 56 ανθρώπους, ανάμεσά τους μια έγκυο, ενώ άλλοι δέκα κατάφεραν να φτάσουν κολυμπώντας στο νησί, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24 ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Φίλιππο Μαρίνι.

Ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει ασαφής, αλλά σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, πρέπει να ξεπερνούν τους πενήντα.

Σκάφη του λιμενικού, ελικόπτερα της αστυνομίας και τρία σκάφη του ΝΑΤΟ--ένα ιταλικό, ένα γερμανικό και ένα τουρκικό--συμμετέχουν στις έρευνες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι αρχές πιστεύουν ότι το σκάφος βυθίστηκε πολύ γρήγορα ή εγκατέλειψε τους επιβάτες και επέστρεψε στην Τυνησία.

Η επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε στη διάρκεια της νύχτας όταν οι ίδιοι οι μετανάστες ειδοποίησαν την Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης