Νότια Κορέα: Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων του Covid-19 έπειτα από 50 μέρες

Τα περισσότερα κρούσματα σε ένα 24ωρο, έπειτα περίπου 50 ημέρες, ανέφερε χθες η Νότια Κορέα, γεγονός που σήμανε συναγερμό σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία εκατομμύρια παιδιά επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες.

Τα Κορεατικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν 40 νέα κρούσματα του Covid-19 έως τα μεσάνυχτα της Τρίτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα σε 11.265. Μία ημέρα νωρίτερα είχαν αναφερθεί 19 νέα κρούσματα. Συνολικά 269 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από τη νόσο.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 36 κρούσματα συνδέονται με μια εστία σε επιμελητειακό κέντρο της εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Coupang Corp που έχει την έδρα της στην Μπουσεόν, δυτικά της Σεούλ, ανακοίνωσαν τα KCDC. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πόσα κρούσματα αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Περίπου 3.600 άνθρωποι στο κέντρο αυτό υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ. Η εταιρεία έκλεισε το κέντρο τη Δευτέρα και το απολύμανε.

Το επιμελητεικό κέντρο άνοιξε στις αρχές Μαρτίου και είναι υπεύθυνο για τις παραδόσεις προϊόντων στη δυτική Σεούλ, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο κέντρο αυτό εντοπίστηκε το Σάββατο και πιστεύεται ότι συνδέεται με μια εστία μολύνσεων σε νυχτερινά κέντρα της Σεούλ η οποία εμφανίστηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα κρούσματα στο επιμελητειακό κέντρο ίσως αυξηθούν.

Τρία επίσης κρούσματα, αναφέρει η Guardian, συνδέονται με διεθνείς αφίξεις.

Η σταθερή αύξηση των κρουσμάτων, προκάλεσε ανησυχία καθώς ανοίγουν σταδιακά τα σχολεία, αρχής γενομένης από τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου, την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότεροι από δύο ακόμη εκατομμύρια μαθητές και του δημοτικού και του νηπιαγωγείου επρόκειτο να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης