Ντελίριο για πλαστικές επεμβάσεις (4,5 εκατ. φέτος) στην Κίνα

Μια στις έξι Κινέζες, ηλικίας 12-16 ετών που κατοικεί σε πόλεις έχει κάνει «κάποιας μορφής δερματοβελτιωτική επέμβαση» στο πρόσωπό της και ότι μεταξύ των μαθητριών του γυμνασίου «η μια στις δύο απασχολείται ή έχει απευθυνθεί σε γιατρό» για πλαστική εγχείρησή της.

Οι γυναίκες έχουν την εντύπωση ότι είναι άσκημες, δήλωσε στην τηλεόραση ένας από τους αντιδημάρχους του Πεκίνου και απέδοσε αυτή την «εντελώς παράλογη φαντασίωση» στις ξένες ταινίες οι οποίες προβάλλονται σε κινηματογράφους και στην τηλεόραση, που δείχνουν τις «βιομηχανικά ωραιοποιημένες γυναίκες».

Ο Ιατρικός Σύλλογος του Πεκίνου πιστεύει ότι τα τρία τελευταία χρόνια πενταπλασιάστηκε ο αριθμός των γιατρών που κάνουν πλαστικές εγχειρήσεις και ότι σήμερα πάνω από 7.000 δερματολόγοι και χειρουργοί ασχολούνται με τη βελτίωση του προσώπου των γυναικών της Κϊνας.

Οι 3 στις 5 κοπέλες ζητούν να βελτιώσουν τη μύτη τους -τη βρίσκουν πολύ μικρή- και οι 2 στις 10 πιστεύουν ότι το στόμα τους χρειάζεται «κάποιας μορφής ιατρική επέμβαση». Οι πλαστικές εγχειρήσεις εκτελούνται συνήθως σε ιδιωτικά ιατρεία και κοστίζουν περίπου 700 ευρώ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης