Νορβηγία: Το πρώτο ευρωπαϊκό εστιατόριο κάτω από το νερό

Οι Μαλδίβες διαθέτουν καιρό εστιατόριο κάτω από το νερό, τώρα ήρθε η ώρα της Ευρώπης να το δικό της. Το «Under» είναι το εστιατόριο που ανέλαβε να χτίσει το γραφείο Snøhetta, στη νότια Νορβηγία.

Πέντε μέτρα κάτω από το νερό, ντόπιοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το φαγητό τους μαζί με μια πρωτόγνωρη θέα.

Με χωρητικότητα εκατό ατόμων, το πρωτοφανές ευρωπαϊκό εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό στις αρχές του 2019.

Λεπτοί τοίχοι, αλλά φτιαγμένοι από ανθεκτικό υλικό είναι το σχέδιο των Νορβηγών αρχιτεκτόνων για το πρώτο τους εγχείρημα μέσα στη θάλασσα, που θα επιτρέπει στους θαμώνες να βλέπουν τη θαλάσσια ζωή με πλήρη ασφάλεια.

Βασική μέριμνα των σχεδιαστών είναι ο κόσμος, o οποίος θα επιλέξει να γευματίσει στο «Under», να νιώθει ασφαλής κι όχι κλειστοφοβικά όση ώρα θα βρίσκεται εκεί.

Ιδιαίτερη προσοχή δε δίδεται μόνο στο κτίριο και την κατασκευή του, αλλά και στο μενού μιας και αναφερόμαστε σ’ ένα εστιατόριο μοναδικό για τα δεδομένα της Ευρώπης.

Ο Δανός μάγειρας Nicolai Ellitsgaard θα φτιάξει ένα μενού με βάση του τα οστρακοειδή φυσικά και θα εναλλάσσει τα συνοδευτικά τους ανάλογα με την εκάστοτε εποχή.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, τα τοπικά λαχανικά θα έχουν την τιμητική τους, ενώ το χειμώνα συνδυασμοί με μανιτάρια και καρύδια θα προστίθενται στα πιάτα των πελατών.

Προβλέπεται όμως, η αξιοποίηση του εστιατορίου να είναι διττής σημασίας, μιας και δε θα λειτουργεί μόνο ως χώρος εστίασης, αλλά και ως ερευνητικό κέντρο που θα ασχολείται με τη βιολογία της θάλασσας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης