Νορβηγία: Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση του Μπρέιβικ, ο οποίος ζήτησε την αθώωσή του

Δίκη Μπρέιβικ

Σήμερα η κατηγορούσα αρχή θα επικεντρωθεί στα χρόνια πριν από το 2006, διάστημα κατά το οποίο ο Μπρέιβικ ισχυρίζεται ότι ήρθε σε επαφή σε ενόπλους εθνικιστές, είπε η εισαγγελέας Ίνγκα Μπέζερ Ενγκ.

Εν τω μεταξύ την αθώωσή του ζήτησε ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. «Οι επιθέσεις της 22ας Ιουλίου ήταν προληπτικές επιθέσεις για να υπερασπιστώ όλους τους νορβηγικής καταγωγής», τόνισε στη διάρκεια της χθεσινής του κατάθεσής του που διήρκεσε μια ώρα.

«Ενήργησα ευρισκόμενος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στο όνομα του λαού μου, του πολιτισμού και της χώρας μου. Ζητώ λοιπόν την αθώωσή μου», είπε ο Μπρέιβικ λίγο πριν η προεδρεύουσα δικαστής Βέλκε Ελίζαμπετ 'Αρντσεν διακόψει την ακροαματική διαδικασία για το μεσημέρι.

Νωρίτερα, ο Μπρέιβικ δήλωσε ότι θα επαναλάμβανε τη σφαγή. «Ναι, θα το ξανάκανα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι τα παιδιά που σκότωσε δεν ήταν «αθώα» και ότι το να τελειώσει τη ζωή του στη φυλακή ή να πεθάνει για το λαό του είναι «ύψιστη τιμή».

«Η φυλακή δε με τρομάζει. Γεννήθηκα σε μια φυλακή στην οποία δεν μπορώ να εκφράσω ελεύθερα τις απόψεις μου. Αυτή η φυλακή είναι η Νορβηγία», είπε.

«Μια μικρή βαρβαρότητα είναι απολύτως απαραίτητη για να αποτραπεί μια μεγαλύτερη βαρβαρότητα», τόνισε αναφερόμενος στην απειλή που κατά την άποψή του αποτελεί η πολυπολιτισμικότητα για τη Νορβηγία.

«Αυτοί που με αποκαλούν διαβολικό συγχέουν το διαβολικό με το βίαιο. Εάν κάποιος είναι διαβολικός, αυτοί είναι οι σοσιαλδημοκράτες και οι μαρξιστές που θέλουν να μεταμορφώσουν τη χώρα τους σε πολυπολιτισμική κοινωνία χωρίς να συμβουλευτούν το λαό», πρόσθεσε.

Ο Μπρέιβικ καταφέρθηκε εναντίον των ΜΜΕ τα οποία κατηγόρησε ότι διαστρεβλώνουν την υπόθεσή του και εναντίον των ευρωπαϊκών δημοκρατιών.

«Είναι δημοκρατικό το γεγονός ότι ποτέ δε ζητήθηκε με δημοψήφισμα η γνώμη του νορβηγικού λαού για το εάν δέχεται τόσους πολλούς ξένους σε σημείο που να είναι μειονότητα στην ίδια του τη χώρα;», αναρωτήθηκε.

«Αυτά που θα μάς μείνουν είναι το σούσι και οι επίπεδες οθόνες», πρόσθεσε πριν καταλογίσει στους μουσουλμάνους μετανάστες βιασμούς και επιθέσεις σε βάρος ανδρών και γυναικών στη Νορβηγία.

«Ποτάμια αίματος που έχουν προκαλέσει οι μουσουλμάνοι κυλούν σήμερα σε ευρωπαϊκές πόλεις», είπε, αναφερόμενος στη Μαδρίτη, το Λονδίνο και κυρίως την Τουλούζη.

Ο Μπρέιβικ προειδοποίησε ότι «θα προκληθεί κατά 100% εμφύλιος ανάμεσα στους εθνικιστές και τους διεθνιστές στην Ευρώπη» .

«Εμείς (οι εθνικιστές) θα νικήσουμε στο τέλος, γεγονός που θα θέσει τέλος στους ακροαριστερούς», υποστήριξε.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης