Νικαράγουα: 14 νεκροί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στη Νικαράγουα, όταν - στην προσπάθειά τους να περάσουν ποτάμια και ρέματα που έχουν φουσκώσει εξαιτίας των συνεχιζόμενων σφοδρών βροχοπτώσεων - παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά, όπως ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας.

Συνολικά 14 έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις αρχές του μήνα. Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν τη χώρα από τη Δευτέρα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες ακόμη, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού.

Την Τρίτη κηρύχθηκε «κόκκινος συναγερμός», το υψηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης, στις οκτώ από τις 17 επαρχίες της Νικαράγουας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Μανάγκουα.

«Συνιστούμε μεγάλη προσοχή» στους πολίτες που κινούνται κοντά σε ποτάμια ή ρέματα όπου η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει «για να αποφευχθούν νέα θύματα», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Νικαράγουας Ροσάριο Μουρίγιο, μιλώντας σε κρατικά ΜΜΕ.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, εξαιτίας των βροχών που προκάλεσε μια τροπική ύφεση. Αφού πέρασε την Καραϊβική, το φαινόμενο ενισχύθηκε και μετατράπηκε στον τυφώνα «Μάικλ» που προκάλεσε δεκάδες θύματα και εκτεταμένες καταστροφές σε πολιτείες των νότιων ΗΠΑ.

Οι αρχές της Νικαράγουας ενημέρωσαν ότι πλημμύρισαν ή υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες 1.412 σπίτια, εννέα από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης