Να σταματήσει η Τουρκία την επίθεση στη Συρία ζητούν 100 ευρωβουλευτές

Διακήρυξη για τον τερματισμό των επιθέσεων της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων του Αφρίν, στη βόρεια Συρία, υπογράφουν 100 ευρωβουλευτές, από όλες τις πολιτικές ομάδες (πλην της ακροδεξιάς). Η διακήρυξη εστάλη στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στην αντιπρόεδρο της Κομισιόν, υπεύθυνης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι υπογράφοντες παροτρύνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη να εντατικοποιήσουν τις πολιτικές τους προσπάθειες και να ζητήσουν από την Τουρκία να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιθέσεις. «Ζητούμε επίσης την επείγουσα επανενεργοποίηση του διαλόγου στο πλαίσιο των συνομιλιών της Γενεύης για τη Συρία με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι η μάχη των Κούρδων στην πρώτη γραμμή κατά του ISIS συμβάλλει στην ευρωπαϊκή ασφάλεια. Η αποσταθεροποίηση που θα προκαλέσει η επίθεση της Τουρκίας, απειλεί σοβαρά την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Η σιωπή ή η αδράνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας δεν αποτελεί επιλογή», συνεχίζει το κείμενο.

Τέλος, η διακήρυξη καλεί την ΕΕ και τον ΟΗΕ να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν αμέσως αυτές οι επιθέσεις.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης