Ναι στην Ευρώπη από 19 μεγάλους επιχειρηματίες στη Βρετανία

Επίθεση στον Βρετανό πρωθυπουργό Κάμερον από την ελιτ της οικονομίας της χώρας τους: "Το αστείο με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ παρατράβηξε», τονίζουν με ανοικτή επιστολή τους στην βρετανική εφημερίδα «The Independent» 19 κορυφαίοι Βρετανοί επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin, ο Νάιτζελ Σέινγουολντ της Shell, τραπεζίτες του Σίτι και πολλοί πρώην πρόεδροι της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών.

Οι υπογράφοντες κατηγορούν τους ευρωσκεπτικιστές πολιτικούς που προωθούν απόψεις «απολύτως βλαπτικές για τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της».
Υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ αποφέρει από 31 έως 92 δισ. στερλίνες (37 έως 109 δισ. ευρώ) ετησίως στη βρετανική οικονομία. Πρόκειται για ένα ετήσιο όφελος από 1.400 έως 4.100 ευρώ για κάθε βρετανική οικογένεια.
Οι διαμαρτυρόμενοι επιχειρηματίες και τραπεζίτες απευθύνουν έκκληση προς τον πρωθυπουργό Κάμερον να εργαστεί για την «ενδυνάμωση και την εμβάθυνση» της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αντί να την υπονομεύει. Τον καλούν ακόμη να υπερασπιστεί τα βρετανικά συμφέροντα εντός και όχι εκτός της ΕΕ.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης