Νίκες των Τραμπ και Σάντερς στο Νιου Χαμσάιρ

Κουρασμένο αλλά και οργισμένο είναι το εκλογικό σώμα στις ΗΠΑ που δεν παραδέχεται πισ ότι στη χώρα τους λειτουργεί η Δημοκρατία.

Ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ επωφελήθηκε λοιπόν από τον θυμό των αμερικανών ψηφοφόρων εναντίον των παραδοσιακών πολιτικών για να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές για το προεδρικό χρίσμα των ρεπουμπλικανών στην ανατολική πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ σήμερα, ενώ ο Μπέρνι Σάντερς υπερίσχυσε της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η νίκη του Τραμπ εδραιώνει το προβάδισμά του στους ρεπουμπλικανούς υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Σάντερς, ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του δημοκρατικό σοσιαλιστή, υποστηρίζει την εξάλειψη της ανισότητας εισοδημάτων, τη διάσπαση των μεγάλων τραπεζικών ομίλων και τη δωρεάν πανεπιστημιακή παιδεία. Στο Νιού Χάμσαϊρ πήρε 58% των ψήφων στην έως τώρα καταμέτρηση περίπου 29% εκλογικών κέντρων, μεγάλη διαφορά από την πρώην υπουργό Εξωτερικών Κλίντον, η οποία θεωρείται ότι προηγείται του Σάντερς σε εθνικό επίπεδο, 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης