Νίκαια: Υπό κράτηση ύποπτος για την χθεσινή επίθεση

Ύποπτος κρίθηκε από τις γαλλικές αρχές ένας 47χρονος ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, σύμφωνα με το BFM TV το οποίο επικαλείται πηγή της αστυνομίας.

Ο ύποπτος φέρεται να ήταν σε επαφή με τον δράστη της χθεσινής αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι στην Νίκαια. 

Η χθεσινή μέρα επέστρεψε τον εφιάλτη της τρομοκρατίας στη Γαλλία, καθώς εκτός της επίθεσης στη Νίκαια σημειώθηκαν άλλες δύο επιθέσεις με γαλλικούς στόχους.

Αρχικά, κατά τις πρωινές ώρες σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ της Νίκαιας που είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Έπειτα η γαλλική αστυνομία στην πόλη της Αβινιόν σκότωσε το μεσημέρι ένα ακόμη άτομο που απειλούσε περαστικούς, επίσης, με μαχαίρι. Παράλληλα φύλακας στο γαλλικό προξενείο της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία δέχτηκε επίθεση από άντρα που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στους τρεις νεκρούς της επίθεσης στη Νίκαια είναι μια 44χρονη Βραζιλιάνα. 

«Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση ανακοινώνει, με μεγάλη οδύνη, ότι το ένα από τα πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους ήταν μια Βραζιλιάνα ηλικίας 44 ετών, μητέρα τριών παιδιών, κάτοικος Γαλλίας», ανέφερε το ΥΠΕΞ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η 44χρονη, που μπόρεσε να βγει από την εκκλησία, πέθανε «σε εστιατόριο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση», υποκύπτοντας στα «πολλαπλά» τραύματα από μαχαίρι που υπέστη, σύμφωνα με τον Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της εθνικής εισαγγελίας. Τα άλλα θύματα ήταν μια 60χρονη γυναίκα κι ένας 55χρονος εργαζόμενος στην εκκλησία, πατέρας δύο παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης που σκότωσε με μαχαίρι τρεις ανθρώπους στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της Νίκαιας είναι Τυνήσιος ηλικίας 21 ετών. Έφθασε στην Ευρώπη μέσω του νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας στα τέλη Σεπτεμβρίου και στη Γαλλία αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου. Ονομάζεται Μπραχίμ Αουσάουι. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του. Είχε, όμως, τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ». Φαίνεται πως έδρασε μόνος του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης