Νίγηρας: Τέσσερις στρατιωτικοί νεκροί σε έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού

Τέσσερα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κοντά στην Μποσό, μια πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας που γίνεται συχνά στόχος επιδρομών της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας, όπως δήλωσαν την Τρίτη πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.

«Τέσσερις από τους στρατιώτες μας σκοτώθηκαν όταν το όχημά τους επλήγη από εκρηκτικό μηχανισμό μεταξύ των κοινοτήτων Τουμούρ και Μποσό», στην περιφέρεια Ντιφά, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στα τοπικά σώματα ασφαλείας.

Οι τέσσερις στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους ανήκαν στην Μεικτή Πολυεθνική Δύναμη, την οποία έχουν συγκροτήσει ο Νίγηρας, η Νιγηρία, το Τσαντ και το Καμερούν και επιχειρεί από το 2015 στη λεκάνη της Λίμνης Τσαντ εναντίον της Μπόκο Χαράμ.

«Το συμβάν έγινε το Σάββατο, αλλά δεν αποκαλύφθηκε παρά την Τρίτη, λόγω της γιορτής του Έιντ ελ Καμπίρ που γιορταζόταν την Κυριακή και τη Δευτέρα στον Νίγηρα», όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η περιοχή Ντιφά έχει μετατραπεί από το 2015 σε πεδίο επανειλημμένων επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ, μαχητές της οποίας δρουν στις όχθες της λίμνης Τσαντ.

Τη 2α Αυγούστου ο πρόεδρος του Νίγηρα, Μαχαμαντού Ισούφου, εξέφρασε τη λύπη του διότι «παρά τις επιχειρήσεις» του στρατού, «η Μπόκο Χαράμ δυστυχώς δείχνει αντοχή» που οι δυνάμεις της χώρας θα πρέπει να κατανικήσουν «πάση θυσία».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης