Νέα ταξιδιωτική απαγόρευση εξετάζουν οι ΗΠΑ

Το ενδεχόμενο να προωθήσει μία νέα ταξιδιωτική απαγόρευση εξετάζει η κυβέρνηση Τραμπ, μετά το αμφιλεγόμενο προεδρικό διάταγμα που προβλέπει την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ταξιδιωτών από έξι μουσουλμανικές χώρες. 

Η νομιμότητα του εν λόγω διατάγματος θα εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστηρίο των ΗΠΑ τον επόμενο μήνα.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο κοιτάμε, για να αποφασίσουμε πώς θα προστατεύσουμε περισσότερο τους Αμερικανούς, αλλά και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι (που θέλουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ) και πως κινούνται», δήλωσε στο ABC o σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ. 

Η συζήτηση για την ταξιδιωτική απαγόρευση διεξάγεται εκ νέου στις ΗΠΑ, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο Λονδίνο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε υπέρ «μιας μεγαλύτερης, σκληρότερης, αλλά και πιο εξειδικευμένης» ταξιδιωτικής απαγόρευσης, ενώ υποστήριξε την εξάρθρωση των τρομοκρατικών ομάδων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για σκοπιμότητες πλύσης εγκεφάλου, αλλά και για την στρατολόγηση μαχητών.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ δεν έχουν γνωστοποιήσει λεπτομέρειες για τα μελλοντικά σχέδιά τους αναφορικά με το πλαίσιο εφαρμογής μιας νέας ταξιδιωτικής απαγόρευσης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης