Νέα καταδίκη σε ισόβια για τον Κάρλος, "το τσακάλι"

Ο Ιλιτς Ραμίρες Σάντσες, ο γνωστός Κάρλος, καταδικάσθηκε χθες σε ισόβια κάθειρξη από το ειδικό κακουργιοδικείο του Παρισιού που τον έκρινε ένοχο για τέσσερις φονικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν στη Γαλλία το 1982 και το 1983.

Το δικαστήριο επέβαλε την μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή κατά του Κάρλος, η δίκη του οποίου ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου για τέσσερις επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό 150.

Η Γερμανίδα Κρίστα Φρέλιχ, η οποία δικάσθηκε ερήμην για τη συμμετοχή της στη μία από τις επιθέσεις, αθωώθηκε.

Ο Κάρλος θα εφεσιβάλει την απόφαση του δικαστηρίου, ανακοίνωσε η συνήγορός του Ιζαμπέλ Κουτάν-Περέ.

Ο Κάρλος εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης, η οποία απαγγέλθηκε το 1997, τρία χρόνια μετά τη σύλληψή του στο Σουδάν το 1994, για τη δολοφονία τριών ανθρώπων το 1975, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί.

Το ειδικό κακουργιοδικείο του Παρισιού για την εκδίκαση τρομοκρατικών ενεργειών έκρινε τον Κάρλος για τη συμμετοχή του σε τέσσερις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στόχος των επιθέσεων ήταν η απελευθέρωση της Γερμανίδας συντρόφου του Μαγκνταλένα Κοπ και του Ελβετού Μπρινό Μπρεγκέ, μελών της οργάνωσής του, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Παρίσι τον Φεβρουάριο 1982 στο Παρίσι έχοντας στην κατοχή τους όπλα και εκρηκτικά.

Στις 29 Μαρτίου 1982, μία βόμβα εξερράγη στο τρένο της γραμμής Παρίσι-Τουλούζη. Την ημέρα έναρξης της δίκης της Κοπ και του Μπρεγκέ, στις 22 Απριλίου, παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε μπροστά στα γραφεία του περιοδικού Al Watan Al Arabi στην οδό Μαρμπέφ στο Παρίσι.

Οι δύο άλλες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 1983 στον σταθμό Σεν Σαρλ της Μασσαλίας και εναντίον του τρένου υψηλής ταχύτητας (TGV) στο Τεν-Λ'Ερμιτάζ, όταν οι δύο σύντροφοί του εξέτιαν ποινές φυλάκισης τεσσάρων και πέντε ετών.

Πηγή: 
kathimerini.gr

Δείτε επίσης