Μόσχα: Συγκέντρωση 120.000 διαδηλωτών με -17 βαθμούς κελσίου

Διαδήλωση στη Μόσχα κατά του Πούτιν

Παρά το τσουχτερό κρύο, -η θερμοκρασία στη Μόσχα ήταν σήμερα το μεσημέρι -17 βαθμοί κελσίου- 120.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα εναντίον του καθεστώτος του πρωθυπουργού και φαβορί για τις προεδρικές του Μαρτίου Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ένας από τους διοργανωτές, ο πρώην βουλευτής Βλαντιμίρ Ριζκόφ στο τέλος της διαδήλωσης.

«Η πλατεία είναι γεμάτη κόσμο, η γέφυρα είναι γεμάτη από ανθρώπους. Συγκεντρωθήκαμε εδώ τουλάχιστον 120.000 άνθρωποι», τόνισε ο Ριζκόφ, πρώην βουλευτής και εκ των ηγετών του εκτός νόμου κινήματος Κόμμα των λαϊκών ελευθεριών Parnas.

Οι αντιφρονούντες διαδήλωσαν σήμερα στην οδό Bolshaya Iakimanka και μετά μετέβησαν στην πλατεία Bolotna κοντά στο Κρεμλίνο, για να ακούσουν τους ηγέτες του κινήματος διαμαρτυρίας που ξεκίνησε το Δεκέμβριο μετά τις εκλογές που σημαδεύτηκαν, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, από σοβαρή νοθεία.

Από την πλευρά της, η αστυνομία είπε ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 35.000 άνθρωποι.

Μια φιλοκυβερνητική συγκέντρωση που έγινε δέκα περίπου χλμ μακρύτερα προσέλκυσε περίπου 140.000 ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η συγκέντρωση της αντιπολίτευσης είναι η τρίτη μεγαλύτερη διαδήλωση στην πρωτεύουσα κατά του Πούτιν από τον Δεκέμβριο. Θεωρείται ένα κρίσιμο τεστ για τον ανομοιογενή συνασπισμό των αντιφρονούντων και των προσωπικοτήτων του πολιτισμού και των μέσων ενημέρωσης, ιδίως καθώς η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές της 4ης Μαρτίου, αρχίζει επίσημα σήμερα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης