Μόσχα: Η κατάρριψη του αεροσκάφους ήταν προσχεδιασμένη

"Δεν χτυπάς ένα αεροπλάνο που ξέρεις ότι ΔΕΝ είναι απειλή. Φαίνεται ότι η Τουρκία το είχε προσχεδιασμένο" εκτιμούν όχι μόνο Ρώσοι αναλυτές αλλά και αμερικανοί.

"Το εν λόγω (ρωσικό) αεροσκάφος δεν έκανε μανούβρες για επιθέσεις στο έδαφος. Προφανώς είχε φθάσει στα όρια, δεκτό. Αλλά δεν το καταρρίπτεις απλώς για κάτι τέτοιο. Δεν εμπιστεύομαι τον πρόεδρο Ερντογάν σε αυτά που κάνει. Αυτό πρέπει να ήταν προσχεδιασμένο» υπογραμμίζει το πρώην ηγετικό στέλεχος της αεροπορίας των ΗΠΑ, Τομ Μακλέρνεϊ.

Επίσης το Russia Today επικαλείται και άλλες παραμέτρους που μπορεί να αποτελούν ένδειξη ότι η κατάρριψη ήταν προμελετημένη από την Άγκυρα, όπως το γεγονός ότι τουλάχιστον 4 διαφορετικοί άνθρωποι κατάφεραν να βιντεοσκοπήσουν την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους από διαφορετικά σημεία, παρότι η πτώση διήρκεσε μόλις ένα λεπτό.

«Φαίνεται ότι τα τουρκικά μέσα ήξεραν εκ των προτέρων για την κατάρριψη…οι κάμερες ήταν ήδη εκεί για να αποτυπώσουν την πτώση» λέει ο πολιτικός αναλυτής Βλαντιμίρ Αβάτκοφ στο σάιτ Lenta.ru.

«Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο (η κατάρριψη) δεν ήταν σκόπιμη, μοιάζει με προμελετημένη πρόκληση» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι καλύπτει την τουρκική αεροπορία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης