Μόνιμο πρόγραμμα τηλεργασίας από τη Fujitsu στην Ιαπωνία

H Fujitsu ανακοίνωσε πως θα υποδιπλασιάσει τους χώρους γραφείων της στην Ιαπωνία, καθώς προσαρμόζεται στη «νέα κανονικότητα» της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόγραμμα «Work Life Shift» θα παρέχει ευελιξία άνευ προηγουμένου στους 80.000 εργαζομένους στη χώρα. Το προσωπικό θα είναι σε θέση να εργάζεται ευέλικτα ωράρια και η τηλεργασία από το σπίτι θα είναι το στάνταρ όποτε αυτό είναι δυνατόν.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λέει πως θα εισάγει έναν «νέο τρόπο εργασίας που υπόσχεται μια πιο παραγωγή, ενδυναμωτική και δημιουργική εμπειρία για εργαζομένους, που θα ενισχύσει την καινοτομία και θα παρέχει νέα αξία στους πελάτες και την κοινωνία».

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν να εργάζονται πρωτευόντως εξ αποστάσεως «για να επιτύχουν ένα στυλ εργασίας που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν ευέλικτα τον χρόνο τους σύμφωνα με το περιεχόμενο της δουλειάς τους, τους ρόλους τους και τον τρόπο ζωής τους».

Η εταιρεία επίσης ανέφερε πως το πρόγραμμα θα επιτρέπει στο προσωπικό να επιλέγει πού θα εργάζεται- είτε αυτό είναι από το σπίτι, είτε από κάποιον μεγάλο εταιρικό χώρο είτε από κάποιο «γραφείο- δορυφόρο».

Η εταιρεία θεωρεί πως η αυξημένη αυτονομία που παρέχει στους εργαζομένους της θα βοηθήσει στη βελτίωση των επιδόσεων των ομάδων και στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Όπως σημειώνει το BBC, τον Μάιο το Twitter ενημέρωσε το προσωπικό του πως θα μπορούσε να εργάζεται από το σπίτι «για πάντα», αν το θέλει, ενώ νωρίτερα μέσα σε εκείνο τον μήνα οι Google και Facebook είχαν πει πως οι εργαζόμενοί τους θα μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι μέχρι το τέλος του έτους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης