Μπορούν να φορολογηθούν οι πλούσιοι Γάλλοι με 75%;

Είναι παγοσμίως γνωστό ότι οι πλούσιοι δεν είναι δυνατόν να φορολογηθούν σκληρά. Ο λόγος; Παίρνουν τα χρήματά τους και τις επιχειρήσεις τους και φεύγουν για φορολογικούς παράδεισους! Ένα ερώτημα λοιπόν είναι αν μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε πριν από την εκλογή του, να επιβάλλει φόρο 75%  στα πολύ υψηλά εισοδήματα, ο οποίος θα εφαρμοστεί για εισοδήματα «από 1 εκατομμύριο ευρώ».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί είχε διαβεβαιώσει ότι η υπόσχεση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ για τη δημιουργία ενός φόρου της τάξης του 75% «θα τηρηθεί αυστηρά», διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Οι εφημερίδες Les Echos και Le Figaro ανέφεραν την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να διπλασιάσει το όριο επιβολής του συγκεκριμένου φόρου στα 2 εκατομμύρια ευρώ (αντί για 1) για τα ζευγάρια και στο ποσό αυτό να μην περιλαμβάνονται τα έσοδα κεφαλαίου. Σύμφωνα μάλιστα με την πρώτη εφημερίδα, οι εισφορές της κοινωνικής ασφάλισης θα περιλαμβάνονται στο φόρο του 75%, γεγονός που σημαίνει ότι επί της ουσίας ο φόρος θα ανερχόταν στο 67%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης