Μπαράζ απελάσεων Ρώσων διπλωματών με μήνυμα της Δύσης προς τον Πούτιν

Μήνυμα ενότητας έστειλε η Δύση στον Πούτιν με μπαράζ απελάσεων Ρώσων διπλωματών. Αιτία η υποψία ανάμιξης της Μόσχας στην επίθεση με νευροπαραλυτικό παράγοντα εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ νωρίτερα αυτό τον μήνα στη Βρετανία, Ωστόσο είναι προφανές ότι όλα γίνονται για κάτι "πολύ περισσότερο" από μια απόπειρα...

Έτσι λοιπόν, στην απέλαση εξήντα Ρώσων, μεταξύ των οποίων και δώδεκα ατόμων που έχουν χαρακτηριστεί αξιωματικοί ασφαλείας και έχουν τοποθετηθεί στα Ηνωμένη Εθνη, στη Νέα Υόρκη, προχωρά η κυβέρνηση Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ποινή για την δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ σε βρετανικό έδαφος.

Η εντολή απέλασης περιλαμβάνει δώδεκα αξιωματικούς των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών από τη ρωσική αποστολή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και αντανακλά τις ανησυχίες ότι οι δραστηριότητες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών γίνονται όλο και περισσότερο επιθετικές.

Την ίδια ώρα, η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες δώδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες, με αφορμή την ίδια υπόθεση και ως ένδειξη αλληλεγγύης στη Βρετανία, η οποία έχει απελάσει ήδη άλλους 23.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον δήλωσε πως ο κόσμος είναι ενωμένος πίσω από τη θέση της Βρετανίας για τη δηλητηρίαση ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα και πως η υπομονή εξαντλείται με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε τις απελάσεις ένα «εχθρικό» βήμα και ανακοίνωσε ότι θα ανταποδώσει σε αυτές αναλόγως τις επόμενες ημέρες, σε κάθε χώρα ξεχωριστά.

«Η αντίδραση θα είναι συμμετρική. Θα εργαστούμε πάνω σε αυτή τις επόμενες ημέρες και θα ανταποδώσουμε με τη σειρά μας σε κάθε χώρα ξεχωριστά», αναφέρει πηγή του ρωσικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Η Μόσχα επιπλέον αναφέρει ότι οι σύμμαχοι της Βρετανίας ακολουθούν τυφλά τις αρχές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης